Sári Évi, aki még új a musical világban
Tegyük hozzá, hogy nem teljesen. Évi a debreceni színházban kezdte el megmutatni eme oldalát majd időközben egy popcsapat tagja lett. Később egy-két fotózással hívta fel magára a figyelmet, majd műsorvezető lett. Ez a sokféleség kiváló lehetőség, hogy beszélgessünk vele.
   

A fiatalok számára leginkább a Splash együttes énekesnőjeként lehetsz ismerős. Zenei tagozatos iskolát végeztél, gondoltál arra, hogy egyszer musicalben szerepelj?

Valóban, ének-tagozatos voltam, 6 évig tanultam zongorázni és kislányként folyamatosan énekeltem otthon, a tükör előtt, kezemben egy képzeletbeli mikrofonnal… Komolyabban 18 évesen, az érettségi után kezdtem el foglalkozni az énekléssel. A Debreceni Vasutas Musical Stúdió növendéke lettem, ekkor kezdődött a "szerelem". Gyakorlatilag azóta szinte folyamatosan dolgozom valamilyen formában színpadon.

Hogyan kerültél a színház világába és miként tudtad összeegyeztetni a modellkedést, műsorvezetést és zenés darabokat?

Csak a műsorvezetést és az éneklést kellett egyeztetni, hiszen én soha nem is voltam, nem is vagyok és már nem is leszek modell! :-) Összesen 4-5 fotózásom volt az elmúlt években, amiket csak kiruccanásnak tekintek. 20-30 év múlva jó lesz visszanézni képeket... Először a musical stúdió előadásaiban játszottam, aztán a Csokonai Színházban kezdtem el statisztálni és néhány kisebb szerepet is kaptam , majd a Debreceni Zenetheatrum tagja lettem. Nagyon jó szerepeket játszhattam, pl. Grease- Sandy, Hair- Sheila, A vörös malom- Míma, István,a király-Gizella, Sztárcsinálók- Poppea, Jézus Krisztus Szupersztár-Mária Magdolna,... 24 éves voltam és éltem a világom Debrecenben, amikor felhívott Ősz Balázs, a Splash! együttes alapítója, azzal, hogy énekesnőt keres és egy ének tanár engem ajánlott neki. Találkoztunk, megmutatta miről lenne szó, meghallgatott, aztán egyszerűen felfordult a világ. Elkészítettünk közösen két nagylemezt, sok kislemezt, hozzájuk klipeket és jártuk az országot, csúnya szóval hakniztunk. Imádtam! Ez a fantasztikus időszak akkor zárult le, amikor felhívtak a VIVA tv-ből és elhívtak egy műsorvezető válogatásra. Néhány hét múlva már a Club Rotation című műsort vezettem, majd több dologban is kipróbálhattam magam a csatornánál. Például a Shibuyában, ami egy karaoke vetélkedő volt. Ezután következett A Társulat című produkció, ahol én voltam a háziasszony. Mindezekkel egy időben -kisebb kihagyásokkal-, szinte mindig volt valami olyan produkciója a Zenetheatrumnak, amiben játszottam. Néha nehéz volt az egyeztetés, de valahogy mindig sikerült megoldani. Például nagyon megkönnyítette a dolgomat, amikor végre elkészült az M3 autópálya...

Mondhatni, hogy a Vámpírok bálja Magdája testhez álló karakter. Megkerestek vagy végigjártad a szokásos casting lépcsőfokokat?

Egy zenei alap után kutakodtam az egyik internetes portálon, amikor megláttam a felhívást, hogy új szereplőket keresnek a Vámpírok báljába! Meg volt pontosan adva, hogy melyik szerepre, milyen karaktert és milyen hangot keresnek. A leírtak alapján úgy gondoltam, hogy Magda szerepe testhezálló lenne és szinte gondolkodás nélkül kitöltöttem a jelentkezési lapot. Nagyon komoly, többfordulós válogatáson kellett minden jelentkezőnek helytállnia. A holland rendező, Cornelius Baltus és az amerikai koreográfus Dennis Callahan maguk vezették a castingot. Még soha nem voltam hasonló jellegűn, borzasztóan izgultam. Pontosan emlékszem arra a pillanatra- péntek este kilenc óra volt-, amikor felhívott Simon Edit, az előadás producere és azt mondta, hogy megkaptam a szerepet! :-)

Mostanság mi meghatározó életedben? Musical, színház vagy műsorvezetés?

Egyértelműen a színház, pontosabban a Vámpírok bálja. Annyira jól érzem magam a dologban, hogy el sem tudom mondani. Az egész produkció, annyira fantasztikus, hogy néha meg kell csípnem a karomat, igen, ennek én is részese vagyok. Például, amikor még a lépcsőn is ülnek, majd az előadás végén állva tapsolnak az emberek és tényleg szinte véget nem érő a taps. Még nem tapasztaltam például, hogy ilyen komoly, jó értelemben vett fanatikus rajongótábora legyen egy musicalnek.

A jövőt tekintve hogyan tovább? Láthatunk-e újabb darabokban a zenés színház világában?

Jelen pillanatban főiskolára járok, rendezvényeken veszek részt, mint műsorvezető-háziasszony. Szerencsére énekes munkáim is vannak. Koroknai Árpival szokunk fellépéseket vállalni. Decembertől pedig teljes gőzzel készülök a Vámpírok bálja téli előadásaira! Hogy játszom-e majd más zenés darabban? Hát, ha rajtam múlik, akkor IGEN! :-)