Sári Évi: Popsztárból vámpír Logicom Világ II. szám
Sári Évi nevével sokszor találkozhattunk már: a Splash együttesben ismerhettük meg csodálatos hangját, ezután műsorvezetőként (VIVA, A Társulat) mutatta meg tudását. 18 éves kora óta játszik színházban, jelenleg is ez tölti ki az életét. Két nagysikerű darab női főszerepét bízták rá, amit igazi kihívásnak tart. Emellett boldog párkapcsolatban él hazánk egyik legsikeresebb sportolójával és hamarosan diplomázik...
   

- Sokoldalú személyiség vagy: műsort vezetsz, popzenekarban énekelsz, színházban szerepelsz, melyik áll legközelebb hozzád?

- Igazán mindegyik, de ha választanom kell, akkor leginkább musical színésznő vagyok, ebben ugyanis ötvöződik mindaz ami az életem: az éneklés és a színház. Azonban a Splash együttesnek - amiben először megismerhetett az ország nagy része a szülővárosomon kívül - is gyönyörű éveket köszönhetek, imádtam a fellépéseket, izgalmas volt videóklipeket forgatni, stúdiózni. És persze a műsorvezetés is nagyon érdekes szakma, örülök, hogy kipróbálhattam benne magam. De most úgy érzem végre megtaláltam az utam, a legfontosabb a színház, fantasztikus darabokban játszhatok, folyamatosan fejlődöm. Szeretnék még többet szerepelni és esetleg kipróbálni az operett világát is.

- Milyen darabokban láthat a közönség?

- A Pesti Magyar Színházban fut óriási sikerrel a Vámpírok bálja című musical. Ez egy monumentális darab, amelyet Roman Polanski írt, a világ számos országában bemutatták, mindenhol Cornelius Baltus főrendező felel érte, hogy a Polanski által megálmodott világ tökéletesen keljen életre. Magda, a szolgálólány szerepét játszom, nagyon szeretem.

- Hogyan kaptad meg a szerepet?

- Az interneten láttam egy hirdetést 2009-ben, konkrét testalkatra, megjelenésre és hangra kerestek jelentkezőket, a darabot nem igazán ismertem előtte. De a leírás tökéletesen illett rám, és úgy éreztem meg kell próbálnom. 3 fordulós, nagyon kemény válogatás volt, ahol a főrendező, a karmester és a producerek előtt kellett már a darabból előadni részleteket. Miután szóltak, hogy enyém a szerep néhány hét próba után bedobtak a mélyvízbe és színpadon is álltam mint Magda. Csodálatos volt, a darabnak pozitív értelemben, egészen elvakult fanatikus rajongótábora van, sokan rendszeresen az első sorokban ülnek, rengeteg szeretetet és elismerést kapunk tőlük.

- Úgy tudom a Sakk című musicalben is szerepelsz. A Vámpírok báljában nyújtott teljesítményed alapján kaptad a szerepet?

- Bár ugyanúgy a PS Produkció állította színpadra a darabot, mégis nagy harc volt a szerepekért, természetesen ugyanúgy végig kellett csinálnom a több fordulós válogatást mint mindenki másnak. A dramaturgizált koncertverzió magyarországi bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt 2010 augusztusban. A darabhoz Tim Rice Oscar díjas szövegíró (Macskák, Jézus Krisztus Szupersztár, Evita) - Webber állandó munkatársa írta a szövegeket, az ABBA szerzőpárosa által írt zenékre. Ritka az ilyen jó szerep a musical irodalomban, szerencsés vagyok, hogy elénekelhetem. Hangilag igen nehéz, nagyon sokat és keményen kell énekelni, ami nagyon fárasztó. A több hetes próbaidőszak végére a fáradtságtól szinte teljesen elment a hangom, borzasztóan izgultam, hogy a bemutatóra ismét jól legyek, de szerencsére minden rendben ment.