Sári Éva játssza Maryt A kölyökben Delmagyar.hu
Szeged - Az 50. előadást tartják január második hetében A kölyök című musicalből a kisszínházban – ilyen nagy széria ritkaságnak számít a vidéki teátrumokban. Mary szerepében Sári Éva mutatkozik be.
   
A Szegedi Nemzeti Színház egyik legnépszerűbb produkciója volt az elmúlt években a Charlie Chaplin emlékének szentelt musical, A kölyök. A darab a számos nagy slágert komponáló Nagy Tibor, Pozsgai Zsolt drámaíró és Bradányi Iván dalszövegíró közös szerzeménye; ősbemutatóját Mikó István főszereplésével még 1993-ban az Arizona Színházban (a mai Tháliában) tartották. Óriási siker lett, azóta több hazai színház is műsorára tűzte, külföldön is játszották. A szegedi társulattal az egyik szerző, Pozsgai Zsolt állította színpadra a kisszínházban 2011 februárjában.

A legendás Csavargó figuráját és magát Chaplint Gömöri Krisztián alakította, aki hiteles forrásokból igyekezett felkészülni, elolvasta Chaplin Életem című könyvét, 8-10 filmjét is megszerezte. Szinte mozdulatról mozdulatra levette a filmekből a jellegzetes mozgáskultúrát, amit a próbák során ötvözött az énekkel és a tánccal. A közönség 2011-ben a legjobb férfi színészi alakításért járó Dömötör-díjjal honorálta teljesítményét. A bemutató nagy szenzációja volt a Jacky, a kölyök szerepét alakító szegedi kisdiák, Bindics Botond, aki profikra jellemző természetességgel beszél, énekel, táncol, létezik a színpadon. A további szerepekben többek között Csorba Katát, Szilágyi Annamáriát, Márkus Melindát, Bánvölgyi Tamást, Szívós Lászlót, Rédei Rolandot és Flórián Antalt láthatta a publikum.

A musicalt sokáig sikerrel játszották, és az érdeklődésre való tekintettel tavaly decemberben felújították. A társulattól azóta elkerült Márkus Melindától Lucy szerepét Kovács Lotti vette át. A januári előadásokon pedig Mary szerepét Csorba Kata helyett a West Side Storyban már sikerrel debütált Sári Éva játssza. A csütörtöki előadás ráadásul már az 50. lesz – ilyen nagy széria vidéki teátrumokban ritkán fordul elő. Ha a gyermekbérletekben is szereplő, és ezért a kisszínházban duplán adott Palacsintás királyt nem számítjuk, Szegeden legutóbb a 2005-2006-ban a nagyszínházban Gregor József főszereplésével játszott Hegedűs a háztetőn ért meg ötvennél is több előadást – még az ország másik végéből is indítottak rá különbuszokat.