Sári Évi a legjobb női mellékszereplő lehet idén Délmagyar.hu
A közönség idén már 14. alkalommal ítéli oda a szegedi színházi élet kitüntetéseit, a Dömötör-díjakat. A nagyszínházban megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: most is 10 kategóriában 30 jelöltre lehet voksolni a nyomtatott szavazólapokon vagy az interneten. A díjakat a május 19-i nagyszínházi gálaesten adják át a 2011/2012-es évad legjobbjainak.
   
A Szegedi Nemzeti Színházban folyó művészi alkotómunka elismerésére 1999-ben civilek alapították a Dömötör-díjat, amely 2006-ban bekerült az önkormányzat hivatalos kitüntetései közé. Városi elismerésként is megőrizte civil jellegét azzal, hogy 10 kategóriában a szavazólapra került 3-3 jelölt közül a közönség dönthet arról, ki kaphatja a díjat.

A jelöltek idei névsorát a április 25-i sajtótájékoztatón árulták el. Elekes Zoltán ötletgazda, a díjátadó gála egyik szervezője elmondta: idén Bódi György vezeti a társadalmi kuratóriumot, amely már döntött az életműdíjasról. A 10 kategória 30 jelöltjére május 14-éig lehet voksolni a jegyirodában és a két színházban megtalálható szavazólapokon vagy az interneten.

Az idei jelöltek: A legjobb férfi színészi alakítás: Kárász Zénó (Nő a múltból), Pataki Ferenc (Hedda Gabler), Pindroch Csaba (Hétköznapi őrületek).

A legjobb női színészi alakítás: Danis Lídia (Hedda Gabler), Fekete Gizi (Hétköznapi őrületek), Kéner Gabriella (Nő a múltból).

A legjobb operaénekes: Balczó Péter, László Boldizsár és Szerekován János (mindhárman: Pillangókisasszony).

A legjobb opera-énekesnő: Kovács Éva (Pillangókisasszony), Miksch Adrienn (Francesca da Rimini), Szonda Éva (Pillangókisasszony).

A legjobb rendező: Balikó Tamás (Hétköznapi őrületek), Juronics Tamás (A fából faragott királyfi), Keresztes Attila (Hedda Gabler).

A legjobb díszlettervező: Fodor Viola (Hedda Gabler), Horesnyi Balázs (Hétköznapi őrületek), Kentaur (West Side Story).

A legjobb jelmeztervező: Gyarmathy Ágnes (Veszedelmes viszonyok), Bianca Imelda Jeremias (Bosszúállók), Molnár Zsuzsa (Pillangókisasszony).

A legjobb férfi mellékszereplő: Jakab Tamás (Hedda Gabler), Somló Gábor (West Side Story), Sorbán Csaba (Nő a múltból).

A legjobb női mellékszereplő: Erdélyi Tímea (Hedda Gabler), Gidró Katalin (Nő a múltból), SÁRI ÉVA (West Side Story).

A legjobb táncos: Czár Gergely és Finta Gábor (A fából faragott királyfi), Zsadon Flóra (Trakhiszi nők).

A díjakat a május 19-i gálaesten adják át. A vidám műsort East Side Story címmel a West Side Story díszletében Barnák László és Toronykőy Attila rendezi. A két műsorvezető Vajda Júlia és Rédei Roland. Belépők már kaphatók a színház jegyirodájában.

!!! ITT SZAVAZZ !!!