Sári Évi a Sakkban bizonyít
Sári Évi egyik kedvenc musicalszerepét alakítja a Sakk című előadásban. Az énekesnő egyébként csak a színpadon boldogul jól a fekete-fehér négyzetes táblán, a valóságban nem.
   
Sári Évi nem pakolgatja az embereket sakkfiguraként. Cserébe csak annyit kér, vele se tegyék. Az énekesnő Florence, egy félig magyar lány szerepét alakítja a Sakk című musicalben. Elmondta: a zenés darabok többsége szerinte a férfiakról szól, Björn Ulvaeus és Benny Andersson szerzeményében azonban inkább a nő kerül előtérbe, vagy legalábbis egyenrangú a férfi főhőssel. A cselekményben párhuzamosan fut a szerelmi és politikai szál intrikákkal és nehéz döntésekkel.

- Florence édesapját 1956-ban elvitték a szovjetek, ezért a lány szívből gyűlöli az oroszokat. A történet egyik csavarja, hogy mégis beleszeret egy orosz sakkozóba, aki ráadásul nem csak házas, hanem két gyermek édesapja is - mondta Évi, aki szerint az élet néha a valóságban is fura játékokat űz velünk, ebben pedig hasonlít egy nagytétű sakkjátszmára. - Érzelmi alapon működöm, ami sajnos nem mindig vezet eredményre. A barátaim szerint jobban kellene hallgatnom az eszemre - nevetett Sári Évi, aki egyébként saját bevallása szerint nem tud sakkozni. Az alaplépéseket természetesen ismerem. Tudom, hogy lép a vezér vagy a királynő, de sohasem foglalkoztam komolyabban a szellemi sporttal.

A Sakk társulata a musicalt a Tavaszi Fesztivál keretein belül is előadja, mégpedig március 27-én, a Bálnában.