Sári Évi még mindig izgul a színpadon Velvet
Habár tizenéves kora óta rendszeresen színpadra áll, a mai napig izgul az előadások előtt Sári Évi. Jelenleg három darabban játszik párhuzamosan, ebből az egyiket Szegeden, ami azért is jó, mert nagyon szereti a várost. A Playboy-címlapot nem bánta meg, de már unja, hogy mindig ezzel foglalkoznak a szerepei helyett.
   
Csak elvétve találni olyan Sári Évivel készült interjút, amiben nem merül föl az évekkel ezelőtti Playboy-címlap. A VIVA egykori műsorvezetője azt mondja, nem is az zavarja, hogy megemlítik a vetkőzését, sokkal inkább az, hogy ez kerül a fókuszba a szerepei helyett. Párhuzamosan három darabban is játszik, amivel pályatársai szerint már jó helyzetben van, legalábbis ami a szabadúszókat illeti. Legfrissebb szerepe, a szegedi színházban futó West Side Story Anitája miatt Dömötör-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában, pedig még csak februárban tűzték műsorra.

Húszéves kora óta rendszeresen edz

Ezután visszakanyarodott a szerepeire, mert a magánéletéről nem szívesen beszél, jobban szereti, ha a munkájáról kérdezik. A színház mellett sportol is. Az utóbbi időben rengeteget edz, rövidesen ugyanis Balzsay Károllyal együtt indul az I. Balatonman Triatlon Fesztiválon.

„Húszéves korom óta sokat edzek, igényli a testem. Tizenéves koromban elég duci voltam és utána is voltak olyan időszakok, amikor elengedtem magam, meg is látszott. Figyelek az étkezésemre is, és most már jó pár éve nagyon sokat mozgok, időtől, beosztástól függően. Ha sok időm van, akkor hetente ötször-hatszor is megyek edzeni. Ez a verseny most annyiban befolyásolja ezt, hogy mást csinálok, mint eddig. Eddig többet jártam mondjuk boksz aerobicra, kangoora, stepre, most inkább az állóképesség-fejlesztés megy, a futás a biciklizés, a spinning. Na, azon a legelső alkalommal tíz perc után azt éreztem, hogy hű, akkor én most inkább kimennék. És kellett egy olyan két-három hónap, mire rendesen végig bírtam csinálni egy edzést. Most már dupla spinningeket nyomok" - osztotta meg részletes edzéstervét Sári Évi, aki a Balatonman fesztiválon féltávot vállalt az ökölvívóval.

Hamarosan lefutnak a darabok, és a színházakban jön a nyári szünet. Addig sem unatkozik majd, egy budapesti és egy debreceni zenekarral is vállal fellépéseket. A stabilitás persze neki is jól jönne, anyagilag sem mindegy, társulati tag-e valahol vagy szabadúszóként pályázik szerepekre, épp ezért egy másik lábat is felállított, amire tud lépni, ha szükséges. "Elvégeztem egy főiskolát, sose lehet tudni alapon, és vannak is vele terveim, szeretnék még továbbtanulni kommunikációs trénernek, hogy egy másik láb is legyen" - mondta.

Nem baj, ha utálják, sőt!

Amióta játszik, folyamatosan stresszel a színpadon, de emiatt csak egyszer követett el hibát, elfelejtette a szöveget. A közönség mindenesetre nem vette észre és azóta már megtanulta leküzdeni az izgalmát. Kritikákat folyamatosan kap, de leginkább a közönségre figyel, a tapsra, hogy az előadások végén , a meghajlásnál erősödik vagy gyengül-e. „Az is számít, hogy mit mond a rendező, jó-e az irány. De az nem, hogy a hátam mögött mit magyaráznak. Egyébként meg tizenévesen, amikor épp nagyon ki voltam borulva, amiért a többiek fúrtak, hogy én kaptam meg Sandy szerepét a Grease-ben, azt mondta az elő színészmesterség tanárom, Jantyik Csaba, hogy addig jó, amíg utálnak és irigyek rád. Úgyhogy utáljanak nyugodtan."

Ha már utálat: Sári Évi panelban lakik, így a szomszédok aktív résztvevői a beéneklésnek és a gyakorlásnak, de azt mondja, eddig csak egyszer szóltak neki. "Feljött az alsó szomszéd, hogy nagyon szép, de most már nem énekelnék valami mást? Akkor épp a New York, New Yorkot tanultam egy fellépésre, és hát nem egyszer kellett elénekelni" - számolt be az egyetlen panaszról, majd hozott egy pozitív példát is. "Olyan is van, aki kifejezetten szereti. Valamelyik nap nyitottam ki az ajtót, és ott állt a szomszéd néni az ajtóra tapadva, hogy jaj, ne haragudjak, csak hallgatta, ahogy énekelek, mert annyira tetszik neki."