Nyári party sminktrend - Sári Évivel
Sári Évit kértük fel, hogy bemutassa az idei nyári sminktippjeinket a szabadtéri szórakozóhelyekre látogató igényes nők számára. Itt a nyár, irány a szabadtér! Az idei év nyári parti sminktrendje következik.
   
Sári Évit a Splash együttes énekesnőjeként ismerhettük meg, majd különböző csatornákon műsorvezetőként dolgozott, jelenleg pedig a színház az első számú munkája.

18 éves kora óta színészkedik szülővárosában, Debrecenben. 2009 júniusában a Pesti Magyar Színházban a Vámpírok bálja musicalben játszotta a főszerepet.

2010-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Sakk című musicalben játssza a női főszerepet.

Sári Évi sminkjei:

A sokszínű sminkek előnye, hogy vidám, játékos hatást keltenek. A reggeli strandoláshoz, délutáni randihoz, esti koktélozáshoz, egy kis Balaton parti andalgáshoz is bátran ajánlható.

Még jobb, ha minden napszakban egy-egy újabb árnyalattal vagy textúra változtatással tesszük még izgalmasabbá a sminket, így újulhatunk meg kaméleonként naponta akár többször is.

A délelőtti strandoláskor trendik és dögösek lehetünk, ha egy hidratáló alapozó-krémet teszünk fel az arcunkra, majd egy üde zöld szemcerkával kontúrozzuk a szemet alul-felül (MAC to the Beach 2010-es kollekciójának Rosemary and Thyme szemcerkája). Ezután egy kis vízálló spirál és már mehetünk is strandolni!

Ha a délutáni randinkra igyekszünk, ne felejtsünk el feldobni sminkünket a kontúr megerősítése után egy kis barack és halvány arany árnyalatokkal, amelyek szintén az új Mac to the Beach kollekció darabjai (Free to be és Straw Harvest). Ezek lágyan fénylő és matt színek.

Ha a randi sikerült, egy kis koktélozás keretén belül a csajokkal dumcsizhatunk egy kicsit, amihez sminkünket feldobhatjuk felül néhány csillogó mályvás árnyalattal, alul pedig kis almazöld és türkiz pigment-keverékkel, illetve egy kevés tussal, amit a szempillatőben alkalmazunk.

Persze legyen a táskánkban egy kevés rózsás-barackos szájfény és egy matt rózsás pír, amivel a parti előtt feltehetjük az I-re a pontot!

Nyáresti party smink

Ebben a sminkben sok stílust ötvöztem: az idei nyári sminktrendben megjelenő bronzos árnyalatok és a nyolcvanas évekre jellemző - a felső szemhéj és az alsó szemhéj színei elütnek egymástól - sminkelési technika és a hetvenes években jellemző szatén, csillogó pigmentek használata olyan harmonikus egyveleget alkot, amit egy nyáresti bulin bátran viselhetünk.

A bőrt természetesen letisztítottam, könnyű hidratáló zselével felkészítettem a sminkelésre. Áttetsző fedésű alapozást használtam (MAC-Face and Body alapozó), ami meghagyja a bőr természetes tónusát, üdévé és frissé varázsolja azt.

Akinek problémásabb a bőre, annak erősebb fedésű alapozást ajánlok, vagy a problémás helyeken több korrektor használatát.

Alapozás után bronzpúderrel lazán átfutottam az egész arcon, hogy a csillogó hatást érvényesítsem. A szemen arany, terrakotta, bronz és meleg barna szatén szemhéjpúdereket alkalmaztam az árnyékolás során.

Az alsó szempillatőben első lépésként megadtam a szem vonalát szemceruzával (MAC-Tarnish), majd antracit és mélykék színeket alkalmaztam, amit egy kis csillogó fekete pigmenttel kiegészítve a felső szempillatőben is megjelentettem, hogy ne üssön el teljesen a felső és az alsó szemhéj színe.

A belső szemhártyát fekete (MAC-Smolder) szemcerkával kihúztam a "szúrós" hatás kedvéért. Az orcán és a járomcsonton bronzosító púderrel árnyékoltam, majd egy narancsosan irizáló szájfénnyel emeltem ki az ajkak természetes színét.

Smink: Bagi-Mészáros Ildikó

Fotók: MTAphoto